Svalbard - Longyearbyen

Svalbard er klodens nordligste øgruppe. En øgruppe med en unik natur og en helt speciel kultur. Svalbard har hørt til Norge siden 1920érne, og i dag bor der ca. 2.500 mennesker, hvoraf ca. 1.800 bor i Longyearbyen fra ikke mindre en 50 forskellige nationer. Faktisk bor der flere isbjørne på øerne end mennesker! Øernes placeringen nord for Polarkredsen gør, at Svalbard oplever både midnatssol om sommeren og polarnat om vinteren. Vi skal opleve mørketiden med polarnætter og 24 timers mørke – kun oplyst af de blå farvetoner fra solen i horisonten, byen, stjernerne, månen, og hvis vi er heldige også en masse Nordlys, som er muligt se selv midt på dagen. Et fantastisk unikt arktisk eventyr venter forude!

Vi bor i Longyearbyen omkranset af fjelde og fjord. Lige udenfor hoteldøren findes alle oplevelserne. Måske går et rensdyr eller en polarræv forbi, mens vi spiser morgenmad. Byen har flere tøjbutikker, men kun en købmand. Flere gader har ikke navne, men kun numre. Oplevelserne er mange, og lige udenfor bygrænsen venter den storslåede natur.

 

Highlights:

  • Besøg klodens nordligste øgruppe
  • En ubeskrivelig naturoplevelse
  • Hundeslædetur i magiske omgivelser
  • Besøg historisk mine
  • Hyggelig vildmarksaften og bålhygge
  • Store chancer for Nordlys

Afgange

Afrejse: 
27/01/2025
Hjemkomst: 
31/01/2025
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
14.998
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse - Svalbard. Efter endt opsamling kører vi Billund, hvorfra vi skal flyve til Svalbard kl. 07.30. Efter ca. 3,5 timers flyvning ankommer vi til Svalbard, hvor vi hentet og kørt til hotellet, hvor vi tjekker ind og finder os til rette, så alle oplevelserne kan starte.

Udflugter: Udflugterne er meget vejrafhængige og skemalægges først tæt på afrejse.

Longyearbyen (inkluderet): Vi bliver hentet af bus og lokal guide (engelsktalende), som vil tage os igennem Longyearbyen og stedets spændende historie. Turen går rundt i og omkring Longyearbyen, og guiden fortæller om stedets historie fra begyndelsen af minedriften til nutidens moderne samfund. Vi kommer forbi kulminer, forskningsområder, gennem byen, forbi kirken og den globale frøhandel. Der er også tid på egen hånd i byen til f.eks. shopping (Svalbard er afgiftsfrit) eller måske bare snuse rundt i verdens nordligste varehus, museumsbesøg eller en forfriskning.

Camp Barentz – Vildmarksaften (inkluderet): Aftensoplevelse i Camp Barentz, som ligger ca. 10 km øst for Longearbyen, hvor kunstigt lys ikke forstyrrer evt. Nordlys. Lejren har en fantastisk beliggenhed, hvor man kan opleve Svalbards storslåede natur. Området er fyldt med historie. Der er steder relateret til minedrift, andre til Anden Verdenskrig samt tidlig videnskabelig forskning. I lejren ligger Barentz træhytte, som er en kopi af den hytte, som Willem Barentz og hans besætningen overvintrede i under deres ekspedition i 1596-1597, hvor de tilfældigt opdagede Bjørnøya og Spitsbergen. Inde i varmen serveres varm mad, drikkevarer (inkluderet), bålkaffe og dessert og værterne (engelsktalende) fortæller og viser billeder om Nordlyset. Husk komfortabelt varmt tøj og varme sko. Bemærk at tøjet sandsynligvis vil komme til at lugte af røg fra bål.

Gruve 3 – Kulmine (inkluderet): Oplev hvordan det var at være minearbejder. Jagten på det sorte guld, førte til opbygning af minesamfund og til etablering af fastboende på Svalbard. Vi bliver hentet af en minebus og kørt til Gruve 3 – en tidligere aktiv kulmine, som fungerende fra 1969-1996. Her får vi tildelt arbejdstøj, hjelme og pandelygter, og vi bevæger os ind i mørket, hvor der er fugtigt, køligt og stille, og hvor arbejdsredskaber og møbler m.m. stadig står. Vi får en fornemmelse af, hvordan forholdene og hverdagen var for en minearbejder inde i bjergets gange. Varighed: ca. 3 timer.

Hundeslædetur (inkluderet): Hundeslæde har lange traditioner på Svalbard. Stilheden, samspillet mellem mennesker og hunde og det storslåede landskab, der omgiver os, sætter permanente spor i hukommelsen. Vi kører vi to og to på hvert hundehold og man skiftes til at køre slæden og sidde på den. Det kræver derfor almindelig fysik for at deltage. Hver slæde trækkes af 5-6 glade polar hunde. Ved for lidt sne, kan udflugten finde sted på slæder med hjul. Hel unik oplevelse at køre i det snedækkede landskab – med mulighed for at se Nordlys. Der kan lånes ekstra tøj. Varighed: ca. 4-5 timer. 

Isgrotte (tilkøb): Uforglemmelig oplevelse! Vi bliver kørt i en snowcat til isgrotten, hvor vi får udleveret sikkerhedsudstyr og går ned i grotten. En nærmest magisk oplevelse i ubeskrivelige og eventyrlige omgivelser. De frosne vægge og isformationer glitrer som krystaller og danner kunstfærdige formationer. Turen anbefales ikke til gæster, der lider af klaustrofobi eller begrænset bevægelighed. Pris: 895,-. Skal bestilles sammen med rejsen.

Snescooter-tur (tilkøb): Oplev naturen fra en snescooter, som du kan vælge at være chauffør på eller passager. Turen går igennem smukt og varieret landskab, og vi ser den vilde og urørte Svalbard-natur helt tæt på. Varme drikke serveres undervejs, og pga. isbjørne er der bevæbnede lokalguider med hele vejen. Varighed: ca. 4-5 timer. Pris: Chauffør 1.995,- / passager 995,-. Skal bestilles sammen med rejsen. Gyldigt kørekort til bil er påkrævet for chauffør. Passager kræver at der er en chauffør.

5. dag: Hjemrejse. Fyldte med arktiske oplevelser går rejsen nu igen mod Danmark. Vi skal flyve fra Svalbard kl. 11.25 til Billund, hvor vi har forventet ankomst kl. 15.00. I Billund venter vores bus, og vi begynder hjemturen mod vores opsamlingssteder.

 

Radisson Blu Polar Hotel, Spitsbergen ****

Et moderne hotel i arktiske omgivelser. Hotellet fremstår moderne, lyst og venligt. Hotellets restaurant har en flot panoramaudsigt og en hyggelig bar. Stor terrasse og udendørs spabad. Gratis WiFi. Alle værelser har eget bad og toilet. 

Radisson Blu Polar Hotel ****
9171 Longyearbyen
Tlf. +47 7902 3450

https://www.radissonhotels.com/

Temperaturen i januar/februar ligger omkring -10 til -20 grader.

Turen anbefales ikke til gravide samt mennesker med rygproblemer eller begrænset mobilitet.

 

 

FLYTIDER:

27. januar: Afgang Billund kl. 07.30. Ankomst Svalbard kl. 11.10

31. januar: Afgang Svalbard kl. 11.25. Ankomst Billund kl. 15.00

 

TILLADT BAGAGE: 1 stk bagage pr person max 20 kg + 1 stk håndbagage max 5 kg

 

Prisen inkluderer:

  • Bus til/fra Billund Lufthavn
  • Fly Billund-Longyearbyen t/r
  • Baggage på fly
  • Transfer lufhavn-hotel t/r
  • 4 x overnatning på hotel
  • 4 x morgenmad
  • 3 x aftensmad
  • Sightseeingtur ved Longyearbyen
  • Vildmarksaften med middag i Camp Barentz
  • Hundeslædetur
  • Gruve 3 - kulminebesøg
  • Dansk rejseleder

Tillæg eneværelse: 3.000,-

 

Temperaturen i januar/februar ligger omkring -10 til -20 grader.

Turen anbefales ikke til gravide samt mennesker med rygproblemer eller begrænset mobilitet.

 

Anmeldelser af Svalbard

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

32.398
Grønland

Grønland

Flyrejse
19.998
Norge

Tromsø - Vinterrejse

Flyrejse
12.998
Norge

Nordlys med fly

Flyrejse